19 Апр. 2024

Вие сте тук

Най-голямото туристическо изложение в Индия SATTE 2014 очаква българските туроператори

19.12.2013

 Все още има възможност български туроператори да се включат в най-голямото туристическо изложение в Индия SATTE 2014, което ще се проведе в периода 29-31 януари 2014 г., научи THExperts от р-л СТИВ Индия Стефан Йонков.


В това второ поредно участие на България в изложението страната ни ще бъде представена със собствен щанд, в рамките на който българските туроператори ще могат да осъществят директен контакт с голям брой свои колеги от Индия, които впоследствие ще стартират работа с тях по запитвания за туристически групи за България през сезон 2014, уточни той.

СТИВ-Индия отправя покана към всички заинтересовани туроператори да вземат участие в изложението, тъй като единствено директният контакт на място е начинът за успех в туристическия бизнес в Индия, подчертава Стефан Йонков.

 

Р-л СТИВ Стефан Йонков по време на презентация пред туроператори-членове на
Федерацията на индийските травел агенти (TAFI).



Той припомня, че през 2013 г. България за първи път участва в изложението със собствен щанд, в рамките на който 4 български туроператора представиха туристически продукт, съобразен изцяло с профила на индийския турист - обиколни турове, черноморски курорти, забавления, шопинг, спа услуги, голф.


В резултат на участието в изложението и последващите целогодишни активности на СТИВ-Индия, включително популяризиране на България в специализираните индийски туристически медии, организирането на 3 all-inclusive ФАМ трипа за индийски туроператори и 1 ФАМ трип за медии, организирани в България от МИЕ, българските туроператори започнаха да получват многобройни запитвания и реализираха първите организирани индийски туристически групи.

 

 

Индийска MICE група туристи в България през м. юли 2013 г.



През 2013 г. България е била посетена за първи път от организирани туристи - над 120 индийски души, основно в сегмента MICE, което се случва за първи път. През 2014 г. се предвижда активното доразвиване на стратегията по налагане на дестинация България в Индия, като очакванията са за стремглаво повишаване броя на едни от най-платежосопобни туристи в света от средната класа на Индия, посочва Стефан Йонков.


При  пътувания в чужди дестинации основните интереси на индийския турист са посещения на възможно най-многобройни локации, шопинг, забавления, опитване на чуждестранна кухня и др. Опитът от организираните ФАМ трипове за индийски туроператори в България води до следните основни изводи:

  • индийските туроператори предпочитат за обиколни турове София, Пловдив, Варна, Бургас и Созопол, Велико Търново, Рилски манастир;
  • притегателни точки са черноморските ни курорти Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, голф курортите по Черноморието и във вътрешността на страната;
  • България напълно отговаря на изискванията им за наличие на индийска кухня предвид многобройните индийски ресторанти, но индийските туристи изключително харесват също и българската кухня. Изискванията им за наличие и на вегетерианска кухня са напълно задоволени;
  • изискванията им за богатство на възможности за активен шопинг и активен нощен живот са напълно задоволени;



През 2014 г. се предвижда организирането на ФАМ трипове и активности на място в Индия от Службата по търговско-икономическите въпроси към Посолството, съобщи още Стефан Йонков.


THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed