15 Май 2024

Вие сте тук

Най-голямата порция миди с ориз ще сготви Ути Бъчваров в Царево

31.08.2012
Най-голямото ястие „миди с ориз“ ще сготви на 8 септември Ути Бъчваров в Царево. На този ден в южния морски град ще бъде закрит летният сезон. 

Ути ще е домакин на празника, на който ще почерпи с миди 1000 души, които ще присъстват на рибено-мидената фиеста. Ястието ще бъде приготвено в най-големия тиган в България с диаметър 2 метра. Тиганът е направен от чело на локомотив от началото на века, разкри готвачът. Предвидено е и приготвяне на цял казан с рибена чорба.

На празника Ути ще приготви и новия си коктейл „„Мичурин мУхито“. Напитката включва гроздови зърна, кафява захар, гроздов сок, водка и лед, а пропорциите кулинарът ще съобщи по време на самата фиеста. Специално за празника той е поръчал 500 кг грозде и 500 кг лед, както и огромна преса, на която ще се изситсква пресен сок за коктейлите, каза готвачът пред БНТ.
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed