27 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 180 круизни кораба очакват във Видин през сезона

14.04.2015

Над 180 круизни кораба с туристи от Европа, Америка, Нова Зеландия и Австралия  се очаква да акостират на пристанище Видин. Това е с близо 20 заявки повече в сравнение с миналата година, съобщи БТА, позовавайки се на  информация от "Пристанище Видин" ЕООД.

 

До момента 181 пътнически круизни кораба,  които плават под швейцарски, германски, канадски флаг, са подали заявка за ползване на пристана във Видин с през тази година. Първите плавателни съдове вече са акостирали на видинското пристанище на 22 март тази година. Последният заявен круиз, който ще пристигне във Видин е на 12 ноември тази година.

Туристите потеглят с круизните кораби от Австрия и Германия и пътуват по река Дунав до Черно море. При престоя си във Видин, който е обикновено не  е повече от ден, туристите посещават Белоградчишките скали, Крепостта "Баба Вида", Синагогата, и др. туристически обекти.

 

За първи път тази година има подадена заявка за круизен кораб от съседна Сърбия, който ще вози туристи по река Дунав от Белград до Черно море. Корабът " Aquastar Maxim" е заявен за пристанище Видин от местен туроператор.

 

От миналата година по река Дунав вече плават и 135 метрови круизни кораби, което е най-новата тенденция при строене на пътнически кораби. Досегашните кораби са с дължина 115 метра, информират от пристанище Видин. През 2002 година са започнали да акостират първите круизни кораби на видинското пристанище.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed