28 Март 2024

Вие сте тук

Музей на виното откриват в Мелник

17.12.2013

Музей на виното ще бъде открит  на 21 декември в Мелник, съобщиха от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите - гр. Сандански.

 

Инициативата е посветена на 10-годишнината от създаването на сдружението и според създателите му е нова стъпка към развитието на винения туризъм, който печели все повече почитатели.

 

В избата на хотел "Булгари"  в няколко зали е подредена богата експозиция, която дава възможност на посетителите да проследят историята на виното и винопроизводството през хилядолетията, поясниха организаторите. Музеят разполага с дегустационна зала, в която посетителите ще могат да отпият от божествената напитка и да открият своето предпочитано вино.

 

В специална зала-изба, изградена по древна мелнишка технология, е подредена постоянно отворена изложба на специална секция мелнишки вина, произведени от винарските изби на региона Средна Струма, които са за продажба. Колекцията към момента наброява около 400 бутилки, като сред тях има и скъпи експонати. Като консултанти при подбора им са привлечени местни енолози, които ще дават на информация на посетителите за тероара и ще разказват историята на лозарството и винопроизводството в региона. Хотелиерите от Сандански и Мелник очакват атрактивната сбирка на музея да се превърне в една от туристическите атракции в Мелнишкия регион.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed