26 Апр. 2024

Вие сте тук

Модели за евтино отопление и осветление показват на Международния технически панаир в Пловдив

20.09.2014

Модели за намаляване на разходите за отопление и осветление в обществени и битова сгради ще бъдат представени в Дните на зелената енергия в рамките на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 29.09. до 04.10. 2014 година.

 

Водещата тема е „Финансови инструменти за енергийна ефективност в общините“. С нея ще бъде открито четвъртото издание на Дните на зелената енергия на 29 септември. Ще бъдат презентирани възможностите за финансиране по европейски програми и за постигане на енергийна ефективност без големи инвестиции, иновативни начини за по-широко използване на възобновяемите енергоизточници и платформата ManagEnergy.

 

Нов акцент е проблемът за енергийния мениджмънт в училищата, на който е посветен семинар на 30 септември. На него ще бъдат демонстрирани софтуерният продукт „VerySchool навигатор“ и система за цялостен контрол върху разходите на електрическа и топлинна енергия. Инсталацията е реализирана в четири пилотни училища в Европа, сред които и Професионална гимназия по електроника и електротехника в Пловдив.

 

Семинар „Моделиране и измерване на качество на въздуха в градовете е планиран за 1 октомври. Ще бъдат обсъждани методи за мониторинг на въздуха,  борбата срещу неговото замърсяване и климатичните промени. 

 

Десета национална конференция „Интелигентни градове и региони – устойчиво енергийно управление  и биоенергетика от отпадъци” организира  Асоциацията на българските енергийни агенции на 2 октомври.  Ще бъдат представени  варианти на сгради и екоселища с почти нулево потребление на енергия. 

 

Участието в Дните на зелената енергия е безплатно. Те се организират  от Асоциацията на българските енергийни агенции,  Енергийна агенция-Пловдив и Международен панаир Пловдив. Инициативата е част от съпътстващата програма на най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа, наред с още  30 делови събития.

 

В рамките на Есенния панаир в Пловдив се организират и специализираните изложби „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Химия“.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed