28 Март 2024

Вие сте тук

Международно състезание за изкуството на храната в хотела

23.04.2015


Изкуството на храната в хотела“ е мотото на първото издание на Бaлканска Кулинарна Купа, в което ще премерят сили екипи на професионални готвачи в елитни хотели

 

От 15 до 17 май в Majestic Beach Resort, Слънчев бряг ще се проведе първото издание на Балканска Кулинарна Купа «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА». На състезанието ще бъдат представени тенденциите в приготвяне и поднасяне на храната в хотелите. Ще бъдат обменени  нови идеи и кулинарни техники. Събитието ще затвърди силните позиции на F&B обслужването по българското Черноморие и се осъществява благодарение на генераленото партньорство на МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ.

 

Кои са най-важните детайли в приготвянето на пет степенно меню за блок маса в големите хотели? Какво освен бързина и професионализъм трябва да владеят най-добрите готвачи? Как изкуството на карвинг декорацията се превърна във водещ акцент в хотелското хранене? Това са част от въпросите, които ще получат отговор на впечатляващото кулинарно събитие, което ще съвпадне с откриването на сезон лято 2015.

 

В състезанието ще участват отбори от Сърбия, Румъния, Хърватска, Македония и Турция, а в журито ще присъстват доказани професионалисти от тези страни, гости от централноторъководство на METRO CACH & CARRY, както и представители на международни туристически агенции. Като гости са поканени собственици на хотели и ресторанти от различни български, сръбски и македонски курорти, туристически оператори и агенции.

 

Организатор е Българската Карвинг Асоциация. Основната движеща сила в организацията на състезанието е на екипa Веселина Славчева и Валери Нешов, доказали се многократно като професионалисти в световен мащаб. Освен организатор на  Българската Карвинг Асоциация, Веселина Славчева е и два пъти вице световен шампион и носител на 18 международни награди по карвинг, съдия клас „В“ в WACS (World Association of Chefs Societies). Валери Нешов е носител на награда в категория „Авторска кухня“ за 2010 г. на списание Бакхус, печелил четири поредни години и приза ресторант на публиката с ресторанта „Отвъд Алеята Зад Шкафа“. Водещ на състезанието ще бъде Елица Котева - шеф-готвач на ресторант „Друзия“ и водещ на кулинарната рубрика в предаването “На кафе“.

 

Балканска Кулинарна Купа «ИЗКУСТВОТО НА ХРАНАТА В ХОТЕЛА»ще се осъществи с любезното партньорство на БХРА - Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, АБТТА - Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти и БАТА - Българска асоциация на туристическите агенции.

 

Повече информация следете на Facebook/ Balkan Culinary Competition

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed