19 Апр. 2024

Вие сте тук

Лятна академия „Бистра и Галина“ привлича децата в Русе

09.07.2014

19 участници се включиха м професионалното ателие „Културно-историческо наследство и археология“ към Лятна детска академия на фондация „Бистра и Галина“ 2014, съобщиха от Регионален исторически музей, Русе. Според представителите му интересът към занятията в ателието е засилен тази година.

 

Те се ръководят от специалисти на русенския музей, а програмата предлага множество иновативни игри, с които децата, през следващите две седмици ще затвърдят получените знания за културното наследство на своя град.

 

По време на първото занятие в Лапидариума на Историческия музей чрез поредица от игри те се опознаваха, работиха в екип, а по специално създадена карта с изображения и въпроси търсиха съкровища в залите на музея.

 

В следващите дни ги очакват посещения в експозиции, срещи с уредници, беседи за архитектурното наследство на Русе. Ще бъдат представени теми от образователната програма „Русезнание“. Включена в тазгодишната програма е и играта-водач „По Дунавския Лимес“, която ще насочи вниманието им към римското наследство в Североизточна България.

 

Участниците ще имат възможността да преоткрият музея като място за срещи, забавления, общуване и създаване на спомени.

 

Фондация „Бистра и Галина“ е създадена през 2000 г. от собственичката на едноименния хотел в Русе. За близо 15-те години на съществуването си тя е подкрепила редица програми, свързани с развитието на талантливите деца в региона и подпомагане на деца в неравностойно положение, образователни инициативи и пр.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed