29 Март 2024

Вие сте тук

Любимата бирария на британските премиери купена от китайски фонд

07.12.2016

Един от най-прочутите пъбове в Англия се превърна в толкова култово място в Китай, че беше купена от китайски инвестиционен фонд, предаде Франс прес. Причина за огромната му популярност е фактът, че бившият британски премиер Дейвид Камерън заведе там президента Си Цзинпин да изпият по една бира,


Уютното заведение с окичени по стените ловни пушки "Плау ин Кадсън" ("The Plough in Cadsen"), се намира на няколко минути от Чекърс - провинциалната резиденция на британските премиери в Бъкингамшър, в сърцето на Англия.


Преди да бъде пометен от Брекзита, Камерън беше редовен посетител в него и не се поколеба и за минута да заведе там Си Цзинпин по време на държавното посещение на китайския президент във Великобритания през октомври 2015 година.
Моментът беше запечатан от медиите и обиколи света, а кадрите толкова много се харесаха в Китай, че бирарията се превърна в туристическа атракция.


Случката събуди и интереса на инвестиционния фонд СиноФортоне инвестмънт (SinoFortone Investment), който бързо събра информация за възможното придобиване на пъба. А накрая го купи, при положение, че той дори не беше обявен за продажба.
СиноФортоне инвестмънт обикновено инвестира в тежки инфраструктури от типа на летища и жлезопътен транспорт.
Китайските туристи искат да вкусят от същата традиционна британска гастрономия като техния президент, обясни експерт по продажби на ресторанти и заведения.


В сайта си "Плау ин Кадсън" се фука, че е "може би най-известния пъб в Англия". Преди посещението на Си Цзинпин бирарията попадна в светлината на прожекторите, след като Камерън и съпругата му Саманта забравиха там дъщеря си, по онова време на 8 години, след като пиха по бира в градината през един юнски неделен следобед. Час по-късно двамата Камерън се усетиха, че детето го няма и се върнаха да го приберат. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed