02 Май 2024

Вие сте тук

Лек ръст на туристите в Смолянско

17.08.2011

Леко увеличение на туристическия поток се наблюдава през летния период в Смолянска област, по данни на изпълнителния директор на Регионална туристическа асоциация "Родопи" Георги Пампоров, цитирани от БТА.

Според него оживлението на пазара се усеща особено през август, а преобладаваща част от летовниците в планинския регион са български клиенти. Цените на хотелските услуги запазват средните нива на офертите от лятото на 2010 г., като минималната стойност на нощувка достига 10 лева.

Предпочитани места за почиващите в областта туристи са Триград, Златоград, селищата от горното поречие на р. Арда, Девин, Орехово, Баните, Смолянски езера, Чепеларе, Пампорово. Кризата се усеща по портфейла на обичайните ни клиенти, коментира Съби Маданков, председател на хотелиерското сдружение в Чепеларе. Според него потокът от ваканционни групи е предимно от български туристи, които през последните години съкращават периода на почивката си. Главно уикенд пакети са резервациите на българските летовници според наблюдения на местни хотелиери. Чуждестранните туристи в Смолянски регион акцентират основно върху пешеходни или вело-преходи в планината, обясняват хотелиери. Израелци, французи, руснаци и германци са част от летните туристи в областта.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed