25 Апр. 2024

Вие сте тук

Ледена епоха – африканци на тим билдинг в София

19.03.2015

Жители на африкански държави на Алеко през зимата – звучи като черен хумор, обаче е истина. Колкото и да е странно, именно тук те предпочитат да организират своя тимбилдинг, благодарение на усилията на български туроператори, които работят в събитийния сектор.

 

Първа беше „Лидия Турс“, която на връх Коледа докара в София близо 800 египтяни, представители на голяма межународна фармацевтична компания. Петзвездните столични хотели едва успяха да поберат внушителната група, която пристигна тук с няколко чартърни полета. В продължение на пет дни те проучиха всичко, което столицата ни може да им предложи – от археологичните паметници и културните забележителности през националната българска кухня до шопинг и нощни заведения.  Гвоздей в програмата бе пътуване с лифта до Алеко. По стечение на обстоятелствата температурите там бяха паднали под -10 градуса, а вятърът бе твърде силен, така че с ужас очаквахме оплаквания, разказаха придружаващите внушителната група. Вместо това египтяните се забавляваха като деца, радвайки се на снежните висулки и правейки първия в живота им снежен човек.

 

Организирането на толкова голямо събитие изисква перфектна логистика и предварителна подготовка, разказаха от „Лидия Турс“. От компанията се бяха погрижили както за междинни хранения, забавления и минерална вода, така и за дъждобрани и ръкавици на участниците, не привикнали към студовете на умерените ширини. Въпреки това мнозина трепереха от студ: „Донесохме най-дебелите си дрехи, но явно те съвсем не са достатъчни за вашия климат“, сподели пред THExperts един от мениджърите на компанията, който пред храма "Св.Александър Невски" си купи ушанка. "Хем ще ме топли, хем ще си я занеса като сувенир", мотивира избора си той.

 

Днес техният опит е повторен, макар и в по-скомен мащаб, от Sun Spree Travel Partner, която посрещна 180 египетски фармацевти. Показа им София през деня и през част от нощта, нахрани ги в традиционни български ресторанти. И ги качи на Витоша. Гостите от Африка бяха очаровани от натрупалия сняг и бяха действително потопени в „Ледена епоха” - тиймбилдингът, който ги увлече в занимателни игри, съчетани със сериозни физически изпитания в дълбокия сняг.

 

Николина Николова, специалист бизнес развитие, сподели: „Това беше началото на едно истинско партньорство, основано на ITP стандартни, доверие и екипна работа. С нетърпение очакваме бъдещи съвместни проекти с нашия партньор - ITP Egypt”, каза тя.

 

Sun Spree Travel Partner /ITP България/ е партньор и представител за България на глобалния лидер в областта на управлението на пътуванията International Travel Partnership (ITP) с централа в Уиндзор, Англия.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed