14 Май 2024

Вие сте тук

Кюстендил ще привлича туристи чрез нови технологии

06.06.2012

Кюстендил ще използва мобилните технологии за популяризиране на туристическите си ресурси. Това стана известно на конференция за въвеждане на интегрирани системи за управление в сферата на туризма. Конференцията е по проект "Grow Mobile" - Прилагане на иновативни мобилни приложения с цел стимулиране развитието на иновативните услуги в сферата на туризма.

 

Целта на проекта е да бъдат представени и обсъдени основните тенденции и конкретни действия при развитието на туризма в Европа и България и важността от съчетаване на културното и природното наследство, ресурсите на региона и новите технологии с цел икономическо развитие.

 

Във времето на технологиите е много важно да намерим достъпен и приемлив език, за да можем да бъдем предпочитана дестинация, каза при откриването областният управител Владислав Стойков. Той посочи, че ще бъдат търсени начини, чрез които исторически обекти в региона да станат известни в цял свят. Проектът е много важен за региона, защото сме солидна туристическа дестинация в България, но сме загубили позициите си през последните години, допълни Стойков. Той изрази надежда чрез проекта област Кюстендил да успее да привлече повече туристи.

В конференцията участват представители от Европейската комисия, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма с ресор "Туризъм" - Иво Маринов, партньори от Германия, Хърватия и България.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed