20 Апр. 2024

Вие сте тук

Къщата на Ванга ще отвори врати за посетители догодина

15.10.2013

Малката къща на Ванга на Рупите вероятно ще бъде отворена за посещения през следващата година. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Фондация "Ванга" Иван Драмов, цитиран от БТА.

 

Много хора, дошли в понеделник за храмовия празник на църквата "Света Петка Българска", издигнат от покойната пророчица, влизаха в двора на къщата, където тя е живяла и приемала нуждаещите се от нейната подкрепа, любов, вяра и надежда, надничаха през прозорците, на които стоеше надпис, че къщата е в ремонт.


Във фондацията най-после сме удовлетворени, че след 16-17 години успяхме да стигнем дотук - вещите и предметите на леля Ванга от къщичката й да бъдат приети от надлежните органи, в случая общината, на която бяха делегирани права от държавата, поясни Драмов. Много сме доволни, тъй като волята, изразена в завещанието на леля Ванга, е цялото движимо и недвижимо имущество да се даде на държавата.


Фондация "Ванга" се грижи за целия храмов комплекс и парка около него. Къщата ще бъде ремонтирана и почти всичко, което е било в нея, ще бъде възстановено в автентичен вид, каза Драмов. Направили сме филмиране, скициране, оглед, опис и т.н. Но това ще бъде следващата година, добави Иван Драмов. Вещите на баба Ванга се съхраняват от община Петрич.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed