18 Апр. 2024

Вие сте тук

Къде са най-скъпите хотелски апартаменти в Москва?

05.02.2013

Хотелите в Москва придобиха славата на едни от най-скъпите света, а цените на луксозните апартаменти в тях варират между 6500 и 11 000 евро, показва  проучване на realty.rbc.ru.

 

Най-евтини сред най-скъпите са апартаменти в хотелите в «Балчуг Кемпински Москва» и «Swissotel Красные Холмы», където нощувката струва по около 6500 евро.

 

Луксозният апартамент «Принцеса» в хотел «Балчуг Кемпински» е създаден по проект на принцесата на Кент и съпруга на братовчеда на кралица Елизабет Втора.

 

Balchug-Kempinski-Moskva

Balchug Kempinski Moscow

 

 

На площ 185 кв. м е създаден истински лукс за короновани особи. Двете спални и всекидневната гледат към Кремъл, Червения площад и един от мостовете на река Москва.

 

Президентският апартамент в хотел «Swissotel Красные Холмы» позволява в него да се организират срещи с делови партньори и дори приеми. Баня с циркулярен душ и джакузи, както и персонално обслужване осигуряват комфорта на гостите. Красивата панорамна гледка е допълнителна екстра.

 

Swissotel Moscow

Swissotel

 

Президентският пентхаус в InterContinental Moscow Tverskaya е най-скъпият в хотела. Разположен  е на площ 234 кв.м. на последния етаж на хотела.

 

InterContinenta-Tverskaya-Moscow

InterContinental

 

Може да се обедини с други два пентхауса в обща резиденция с площ 650 кв.м. Огромна всекидневна, трапезария за 12 души, кухня, огледална гардеробна стая с внушителни размери и просторна тераса с панорамна гледка са на разполоение на гостите. Има и кабинет с голяма библиотека и камина. Банята, облицована с рядък оникс, разполага с вана, джакузи и сауна. Специална стая за охраната, разположена в непосредствена близост, гарантират безопасността на гостите. Цената на апартамента без ДДС е около 7300 евро.

Следват суперапартаментите в „Радисън Роял Москва“ и «Арарат Парк Хаят».

radisson Princess

 

Radisson Royal Moscow

 

Президентският апартамент в първия от тях е с площ 370 кв.м. Акцент в дневната е белият роял и мебелите в класически стил, а в спалните – копринените тапети, специалният текстил и оригиналите на творби на руски худоници. Двете бани и тоалетната за гости също са облицовани с оникс и ценни видове мрамор. Кухнята е оборудвана с модерна техника, което позволява на гостите да не се отказват от услугите на  персоналния си готвач. От апартамента се разкрива гледка към река Москва и Дома на Правителството на Москва.

 

Не му отстъпва апартаментът в «Арарат Парк Хаят», разположен на площ 227 кв.м. и предлагащ гледка към Кремъла, Болшой театр и Държавната Дума.

Ararat Park Hyatt Moscow

Ararat Park Hyatt Moscow

 

Кристални полилеи, резбовани елементи и произведения на модерното изкуство доминират в интериора. Спалня, дневна, трапезария за 8 души, кухня и кабинет осигуряват на посетителите всичко, което им е необходимо. Банята е облицована с карарски мрамор и разполага с душ-кабина, вана с джакузи и сауна. Цената и на двата апартамента е 8100 евро.

 

Едно стъпало по-високо е президентският апартамент в Ritz-Carlton.Той е с площ 237 кв.м. и е на последния етаж, откъдето се виждат Кремъл, Червения площад и катедралите Василий Блаени и Христос Спасител. Интериорът и мебелировката са в стил руски класицизъм. Просторната дневна с роял и зона за трапезария има две кабини, освен това апартаментът разполага с кабинет-библиотека, гардеробна и стая за преговори, създадена според последните изисквания за безопасност, включително автономна система за електрозахранване и телекомуникационна система. Удоволствието да отседнеш в този апартамент струва около 10600 евро за нощувка.

 

 Най-луксозен в Москва е кралският апартамент в Lotte Hotel Moscow.

   Lotte Hotel MoscowLotte Hotel Moscow 2

Lotte Hotel Moscow

 

Разположен на площ 490 кв.м., апартаментът съчетава азиатски разкош и европейска елегантна функционалност. Дизайнът е дело на световно известната компания Hirsch Bedner Associates, а изпълнението му струва $5 млн.

Royal Suite има спалня със сауна и баня, всекидневна, конферентна зала, трапезария, кабинет, офис и стая за гости.  Усещането за лукс се създава благодарение на уникалните ръчно тъкани килими, италианска мебел, проектирана специално за хотела, натурална коприна и изискани златни свещници. От прозореца се разкрива  живописна панорамна гледка към руската столица. Цената на нощувка тук засега е ненадмината в Москва– около 11500 евро за нощувка.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed