20 Апр. 2024

Вие сте тук

Кулите-близнаци се връщат като 3D изображение за 10-та годишнина от 11 септември

10.09.2011

 

Кулите-близнаци се връщат за десетата годишнина в Ню Йорк, където ще бъдат възстановени като 3D изображения, макар и за една нощ, като светлинен спомен за чудовищния терористичен акт, в който на 11 септември загинаха 2753 души.

Жителите и гостите на Ню Йорк ще могат да видят светлинно изображение на кулите в действителния им размер. С това група ентусиасти искат да почетат паметта на загиналите под руините на кулите.

88 мощни прожектора в Манхатън ще се насочат към небето и ще създадат призрак на разрушените сгради. Тридесет специалиста по светотехника работят денонощно, тъй като всеки лъч се проверява ръчно. Ефектът се очаква да е поразителен и зрителите ще видят сияещи кули в нощното небе на Ню Йорк.

Траурната церемония ще включва също откриване на Национален мемориален комплекс. Той ще включва два гигантски басейна с водопади, около които са засадени дървета и е изградена стена, на която са изписани имената на загиналите. През 2012 г. Под басейните ще бъде отворен музей, посветен на терористичния акт. А година по-късно е планирано да завърши изграждането на всички сгради на новия комплекс. Аналозите на кулите-близнаци ще носят имета „Кула на свободата“ и „Гринуич стрийт 200“. Първата ще е и най-високата сграда в Манхатън с височина 500 метра и 104 етажа. Втората ще е с 89 метра по-ниска.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed