23 Апр. 2024

Вие сте тук

Консултативен съвет ще подпомага качеството на персонала в туризма

20.04.2011

Повишаване на качеството на обслужване в туристическия сектор ще бъде основна задача в дейността на новосъздадения секторен консултативен съвет, съобщи  Дарик, цитирайки избрания за негов председател Цветан Тончев, председател на Българската туристическа камара.

Консултативният съвет беше учреден във връзка с реализирането на проект по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, изпълняван от Българската стопанска камара и партньорски организации. Проектът предвижда разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила. Този проект ще бъде полезен за изработване на стандарти за качеството на обслужване и нивото на квалификация на персонала в сектора, коментира Цветан Тончев. Той очерта и основните законодателни промени, които трябва да се направят с цел по-доброто функциониране на сектора.

Според Цветан Тончев някои от текстовете в проектозакона за туризма трябва да претърпят промени, защото предложени по този начин,  означават одържавяване на сектора и премахване на инициативата на местните власти по отношение на развитието на туризма“.

Той обърна внимание и на данъците в сектора, като определи като „невъзможен“, туристическият данък, чийто минимален размер за 30-процентно целогодишно натоварване на легловата база.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed