23 Апр. 2024

Вие сте тук

Колко ще похарчим през лятната си ваканция?

26.06.2013

19% по-малко хора ще почиват през лятото

 

Повече от две трети от българите (68%) възнамеряват да заминат на почивка това лято. Средната сума, която смятат да похарчат, е 1100 лв, показва проучване на Visa.

 

Онези, които ще си позволят лятна ваканция, ще бъдат с 19% по-малко от летовниците миналата годинац. Тогава 87% от анкетираните  заявиха намерение да пътуват през лятната си ваканция.

 

Най-масовата лятна отпуска ще трае между четири и седем дни, морето остава фаворит пред планината, а за да могат да си позволят ваканция, българите най-често ще разчитат на спестявания.

 

От анкетираните 624 души от 10 града на страната близо 40% са планирали ваканция с такава продължителност. Почти 30% от хората смятат да вземат между седмица и 10 дни отпуск, а едва 12 на сто се подготвят за по-дълъг двуседмичен отдих.

 

Въпреки по-малкия брой почиващи средствата, които се очаква да бъдат похарчени за почивка са с една четвърт повече, отколкото през 2012 г. Миналото лято българинът беше планирал да отдели 882 лв за ваканцията си.

 

Най-много ще развържат кесията си жителите на на Варна и София – съответно 1200 лева и 1180 лева. На другия полюс са шуменци, чийто бюджет няма да надхвърли 550 лв.

 

Повече четете в следващия брой на THExperts

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed