19 Апр. 2024

Вие сте тук

Колко струва круизът-мечта

02.03.2012

 

 

Six Star Cruisеs предлага един от най-скъпите круизи в света

Въпреки проблемите с круизните кораби на Costa Cruise, два от които аварираха в кратък период от време и накараха мнозина да се запитат дали круизният туризъм е толкова сигурен, друга компания обяви старта на новата си програма, която е една от най-скъпите в света.

Six Star Cruises анонсира нов круиз, който ще струва на желаещите около 12,5 хил долара дневно, съобщи The Daily Mail.

Най-луксозният круиз в света ще продължи 124 дни, по време на които пътешествениците ще посетят 28 държави, включително Френска Полинезия, Нова Зеландия, Малайзия, Малдивските острово и Мавриций. В програмата е включена и екскурзий в Бевърли Хилс с рол ройс.

До круизния кораб пътниците ще бъдат транспортирани с хеликоптер от дома им в Лондон, където се предхполага, че живеят. На борда ще им бъде предложен черен хайвер /струващ 6,3 хил. долара за килограм/ и да пийнат чай Da Hong Pao, отгледан на плантации на възраст хиляда години и толкова рядък, че струва над 3 хиляди долара за килограм. По време на полета на туристите ще им бъде сервирана и чаша шампанско Dom Perignon Rosе, смятано за крал сред шампанските вина.

В самолета ще им бъде сервирано 10-степенно меню, създадено от шеф, притежател на три звезди Мишлен.

В цената на круиза е включено

Настаняване в най-луксозните хотели,

а храната, която ще се приготвя на борда, ще е от най-скъпи и качествени продукти. Морската част на круиза туристите ще прекарат на борда на луксозния The Silver Whisper, чийто капацитет е 382 гости и 302 члена на екипажа. Там онези, на които не им се свиди да платят 1 млн долара за пътешествието, ще са настанени в Кралския апартамент с две спални, две бани, всекидневна бар и огромна тераса. През цялото време туристите ще имат на разположение собствен бътлър.

Последните пет дни от круиза ще бъдат в Маями, където за гостите са резервирани апартаменти, нощувката в които струва 11,5 хил долара. От там те ще бъдат транспортирани с частен реактивен самолет до Лондон и с хеликоптер обратно по домовете им.

Организаторите твърдят, че офертата им е обобщен образ на идеалния круиз, за който си мечтаят клиентите им.

В същото време

Търсенето на круизи е намаляло с над 22 %

след инцидентите с лайнери на компанията Costa Cruise, съобщи италианският туроператор  Astoi, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според специалистите на асоциацията след инцидента с лайнера "Коста Конкордия" в Средиземно море броят на резервациите е намалял с 15 %, а след пожара и спирането на двигателя на "Коста Алегра" в Индийския океан спадът е 22 %. Френското издание "Експрес" съобщи за незначително произшествие на борда на "Коста Вояджър" на 6 срещу 7 февруари, когато лайнерът е изпълнявал круиз по Червено море. На една от палубите на морския съд е имало пожар, който вероятно е възникнал от неизгасена цигара. Той бил потушен бързо и компанията собственик дори не огласила случилото се. Президентът на Астой Роберто Корбела призова възможно най-бързо да бъде обявена причината за пожара, за да се върне доверието на клиентите и увереността в надеждността на круизните кораби. Представителите на Costa Cruise все още не коментират размерите на финансовите загуби.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed