28 Апр. 2024

Вие сте тук

Коледа идва на колела в шест български града

13.12.2012

Холандският посланик в България Карел ван Кестерен ще е сред ентусиастите, които ще участват в тазгодишното издание на традиционната инициатива Коледа на колела в София. Организаторите на събитието сдружение Велоеволюция и сдружение Велоразходка канят всички, които не се страхуват от снега и студа, до покарат колело из снежната столица.

 

Велоентусиастите се събират на 16декември 2012 г. (неделя)  в 11:00часа пред пилоните на НДК. Те приканват всички, които искат да се забавляват предколедно с колелета, да дойдат с коледни костюми и много настроение. Организаторите ще подготвят сладки курабийки и топъл чай. И за да е още по-весело, ще раздават коледни велосипедни късметчета. Всеки е добър дошъл да се включи със свои сладки и късмети.

 

Маршрутът на Коледа на колела 2012 ще премина през няколко софийски улици, като ще спира на места с велосипеден „привкус“, носейки много коледно настроение, усмивки и добри пожелания.

 

Децата и онези, които не се осмеляват да покарат из снежна София, могат да се забавляват с велофайтон.

 

Коледа на колела има вече шестгодишна традиция в София. За първи път в инициативата се включват и Варна, Русе, Ловеч, Благоевград и Трявна.

 

Тази година велосипедната инициатива се сдоби с много нови поддръжници. Сред тях е Холандското посолство в България. Коледа на колела ще бъде началото на серия от съвместни българо-холандски събития под мотото Bike`emall (Всички на колело) за популяризирането на велосипедния транспорт в България. Холандски експерти ще представят в София и други градове своя опит в изграждането на устойчив транспорт и велосипедна инфраструктура. Семинарите, наречени „Think-Bike” (Мисли велосипедно), ще бъдат съчетани с масови велосъбития. През април 2013 за първи път в София ще бъде организиран Оранжев велотур.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed