29 Март 2024

Вие сте тук

Кои са най-лошите туристи в света? Американците, твърдят самите те

13.03.2012

Американците са най-лошите туристи в света. Това не е твърдение на недоброжелатели, а преобладаващо мнение на американци, участвали в в проучване на  компания Mandala Receach., която се занимава с проучвания в областта на туризма и хотелиерството. 


Проучването е проведено сред 5,6 хил. души в пет държави – САЩ, Австралия, Канада, Великобритания и Ирландия.

 

Американците са събрали най-висок процент негативни оценки – 20%. На второ място според участниците в анкетата се нареждат китайските туристи с 15%, а на трето – французите с 14%.

 

Следващите позиции се заемат от туристите от Япония (12%), Русия (11%), Корея (9%), Индия (9%), Германия (8%), Испания (7%), Великобритайния (5%), Канада (5%), Италия (4%), Холандия (3%), Ирландия (2%), Швейцария (2%) и Австралия (2%).

 

Данните на проучването обориха мита, че американецът не пътува в чужбина. Напротив, 78% от американците са посетили поне една чужда държава, 61% са били в няколко страни, а 36% са пътували в 4 и повече държави. Средно един американец посещава четири дестинации в рамките на едно пътуване.

Заедно с това четирима от десет американци признават, че крадат по нещо от хотелите, в които отсядат по време на почивката. Най-популярният артикул са хавлиените кърпи в хотела – 28% от туристите си взимат от тях „за спомен“. Близо 8% отбелязват, че крадат халати, 5% - батерийки, 4% - възглавници, 3% - дистанционни, 3% - библии и 3% - чадъри.


Две трети от американците, участващи в анкетата, са посочили, че през 2011 г. са предпочели да си останат вкъщи. На първо място това е свързано с икономическата криза, заради която повечето американци решили да не харчат излишно.


Американците са ползвали и най-малко отпуски през миналата година – 16 дни, докато жителите на Австралия са почивали цели 27, канадците – 21 дни, ирландците – 28 дни, а британците – 23.


Когато американците пътуват, те продължават да използват мобилните си устройства, за да не пропуснат някоя важна новина, особено служебна.


Ваканцията се е превърнала в кошмар за мнозина от тях. Всеки пети се оплаква, че багажът му е бил изгубен, още толкова са имали здравословни проблеми по време на отпуск, всеки шести се е губил на непознато място, а всеки седми е изпуснал полет или трансфер. Един от единадесет души са пострадали по време на инцидент през ваканцията, което е довело до наранявания и спешна медицинска намеса. По около 5% са били ограбени, нападнати от инсекти в хотела или пък са си забравили паспорта. Други 3% са имали проблеми с местните власти или законодателство.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed