26 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайците са най-разточителните туристи

23.06.2011

 

Китайските туристи се оказват най-разточителните към днешна дата, съобщи ProHotel.  По данни към март 2011 г. На тях се дължи 17% от оборота в най-луксозните магазини в света. На второ място са руските туристи, чийто дял е 16%, а на трето – американците с 5%.

Франция е предпочитана дестинация за китайските туристи през 2010 г. Следват САЩ, Австралия, Япония и Малдивите. Най-предпочитан спорт за китайците с висок доход е голфът.

В Япония най-разточителните туристи през миналата година са били руснаците, китайците и французите. Сред чуждестранните туристи, посетили Страната на изгряващото слънце през 2010 г., най-много разходи са направили китайските туристи – общо 250 млрд. йени. В разходите включва настаняване в хотел, хранене, шопинг, транспорт, както и допълнителни разходи. По данни на статистиката китайските туристи харчат най-много пари за шопинг, храна и алкохол.

През 2009-2010 г. Туристическият поток от Китай към чужбина е нараснал с 10%. Типичният богат китайски турист е млад бизнесмен на средна възраст 39 години.

Само преди четири години картината в света беше съвсем различна. Тогава като най-разточителни туристи в Европа са определени британците, следвани от белгийците. А най-големи скъперници са били испанците.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed