29 Апр. 2024

Вие сте тук

Китайски журналисти ще се запознаят с туристически забележителности на България

21.11.2012

Представители на водещи китайски медии и експерт от катарските авиолинии ще направят туристическа обиколка из България от днес до 26 ноември. Тя е организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. По време на тура гостите ще имат възможност да опознаят българските култура, вино и кухня и да се включат в атрактивни маршрути в София, Пловдив, Казанлък, Велико Търново и др. МИЕТ ще представи примери за уникалното културно наследство и древната история на страната ни, възможностите за СПА и уелнес туризъм, природни феномени и други забележителности.

 

Китайците са едни от най-активните туристи в света. Над 70 млн. жители на огромната страна пътуват в чужбина ежегодно. Според  Световната организация по туризъм към ООН азиатските пазари, сред които и Китай, регистрират високи темпове на растеж както при входящия, така и при изходящия туризъм през 2011 г. През първите девет месеца на 2012 г. се отчита увеличение на броя китайски туристи, посетили България. През този период те са били близо 7000, което е ръст от 29% спрямо деветмесечието на миналата година. Очакванията са този растеж да продължава да се увеличава.

 

По Програмата за национална туристическа реклама през 2012 г. МИЕТ организира представяне на България като целогодишна туристическа дестинация на Международно туристическо изложение COTTM в Пекин през април и на специализираната борса China International Travel Mart в Шанхай, която приключи преди броени дни.

  

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed