23 Апр. 2024

Вие сте тук

Интерактивен център - свещоливница ще изграждат в Свещари

27.01.2014

Как се изработват свещи ще могат да видят и опитат туристите на село Свещари, ако се осъществи проектът, по  който местните жители кандидатстват за финансиране. Предложението е на Културно-просветно дружество "Родно Лудогорие" в исперихското село, с което ще кандидатстват за финансиране по мярка 321 от Стратегия за местно развитие на МИГ - Исперих.

 

Проектът предвижда изграждане  и оборудване на интерактивен център – свещоливница в село Свещари с обща площ от 65 кв.м. В нея ще има зала за ръчно производство на свещи, като посетителите ще имат възможност да наблюдават различни методи на изработка, както и да се включват в процеса. Предвижда се монтирането на пещ за топене на восък и работни плотове, както и монтирането на екрани, които ще представят моменти от историята на населеното място и резервата "Сборяново".

 

От Културно-просветно дружество "Родно Лудогорие" са убедени, че инвестицията ще даде възможност да се предоставят нови културни услуги и ще допринесе за привличане на туристи в селото.

 

Общата стойност на проекта няма да надвишава 100 000 лв., от които 30% ще са собствено участие на Културно-просветно дружество "Родно Лудогорие". Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed