11 Апр. 2021

Вие сте тук

Инициатива за отговорен туризъм стартира в Русенски Лом

11.12.2012

Международната природозащитна организация WWF поставя началото на инициатива за отговорен туризъм в природния парк "Русенски Лом",  съобщиха от WWF.

 

Клуб "Приятели на природен парк "Русенски Лом" и представители на туристическия бранш подписаха днес рамково споразумение,  с което  туристическите сдружения и фирми ще декларират своята готовност да бъдат по-активно включени в опазването на парка.

 

Те ще предлагат на своите клиенти различни рекламни материали, разработени за инициативата. С приходите от тях, както и от директни дарения и от допълнителни ставки върху стойността на ползваните услуги, ще се поддържат водни и сухоземни маршрути с минимално отрицателно въздействие върху природата, ще се опазват защитени местообитания и видове, ще се информират посетителите за начините, по които могат да сведат до минимум своето въздействие върху природата.


Седемчленен комитет за наблюдение , в който ще влязат представители на бизнеса, неправителствените организации, местната власт и WWF, ще решава за какви консервационни дейности да се използват събраните средства.

 

През миналата година 17 739 туристи са посетили природен парк "Русенски Лом". От тях 43 процента са българи. От чуждестранните туристи най-многобройни се германците и французите. Паркът е донесъл доходи от 67 218 евро.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed