20 Апр. 2024

Вие сте тук

Израелски туроператори идват в България заедно с министъра на туризма

12.03.2011

Министърът на туризма на  Израел Стас Мисечников ще бъде придружен от група израелски туроператори при посещението му в България, което се очаква през пролетта. Това стана ясно на срещата му с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Берлин.

Министър Трайков бе на посещение в германската столица за участие в представянето на България на световното туристическо изложение ITB. И двамата министри са на мнение, че визитата на място на професионално ангажирани с туризма експерти ще допринесе за задълбочаване на връзките между двете държави в тази област. Те обмениха също идеи за тенденциите в развитието на сектора в България и Израел. Стана ясно, че през миналата година по време на участието си на ITB израелски компании са сключили договори с 35 германски туроператора. В резултат вече се наблюдава сериозен ръст на туристите от Германия.

Нашата цел не е да повишим броя на туристите до определено число, а да привличаме все по-платежоспособни клиенти, предлагайки им разнообразни преживявания в областта на СПА и уелнес-, приключенския, религиозния, културния, винения и други видове туризъм, подчерта министър Трайков пред своя колега. Предпоставка за развитие на израелския пазар е и съществуващата директна самолетна връзка София – Тел Авив. По думите на министър Трайков България прави сериозни усилия, за да промени традиционното схващане, че отрасълът в страната е познат само като плажове и море. Разполагаме с богато културно-историческо наследство, което, съчетано с уникалната природа и качественото обслужване, гарантира прекрасни преживявания на нашите гости, подчерта министър Трайков.

България участва традиционно на туристическото изложение IMTM в Тел Авив. Предстои и посещение на група израелски журналисти в България.

Със 130 700 души през миналата година Израел заема 13-а позиция в ранглистата за броя на туристите, посетили нашата страна. Това е ръст от 22.9 % спрямо 2009 г., показва статистиката. През януари тази година в България са пребивавали 2577 души от Израел, което е ръст от 5.5% спрямо същия месец на миналата година.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed