29 Март 2024

Вие сте тук

Иван Николов стана победител във Втория национален СПА конкурс

28.04.2010

Победителят е СПА мениджър в "Premier Luxury Mountain Resort" - Банско

 

THExperts

СПА мениджърът на хотел ,, Premier Luxury Mountain Resort ‘’- Банско, Иван Николов стана победител във Втория национален конкурс ,, Най –добър СПА масаж 2010‘. Конкурсът се проведе в рамките на изложението Arena Professional Trade в София. Победителят впечатли журито с Nirvana СПА масаж.

 

Това е единственото по рода си състезание в България, което, дава сцена на специалистите да представят своите способности както пред колеги, така и пред широка аудитория, с което работи за популяризиране на СПА услугите в България и за повишаване престижа на школите в СПА индустрията.

 

Иван Николов е активен спортист от 30 години, 10 от които е бил състезател по борба, а 6 - по културизъм. Работил е както в петзвездни хотели - Residential Resort Al Khobar – Саудитска Арабия , Hilton Hotel – Дубай , Burj al arab – Дубай, така и на петзвездни круизни кораби като "Oasis", Harding Brothers" Cruise Ships. Привърженик е на азиатските терапии, като е работил и с една от най–добрите спа трейнъри от Тайланд – Khon Noi.

 

В България кариерата му преминава през Кемпински Гранд Ермитаж (днес Сол Мелиа), Катарино Спа ризорт. Последното му работно място е най–новият и луксозен хотел в Банско- Premier Luxury Mountain Resort , където само за няколко месеца успява да утвърди Спа центъра като един от най–добре работещите в курорта.

 

Масажът с който спечели ,,Спа масаж 2010 ‘’ (Nirvana масаж) е изцяло негово творение, в което е включил елементи от тай масаж, аюверда, лифтно-дренажни техники, пасивни раздвижвания и лични техники, които пази в тайна.

 

В конкурса участваха 21 спа масажисти и терапевти, които представиха уменията си, използвайки благоухания, мазила и атрактивни аксесоари като бамбукови пръчки, енергийни сфери, орех от боабаб, портокал и дори топка от тесто. Всички те демонстрираха зрелищни масажни техники и екзотични спа ритуали.

 

Според състезателния регламент всеки участник трябваше да се представи с волна програма – СПА ритуал по избор, след което да покаже умело владеене на класически масажни техники. Освен оригиналност и атрактивност на програмата, представянето на състезателите бе оценявано и според още няколко важни за професионалния масаж критерии като подготовка на работното място, посрещане и обслужване на клиента, хигиена на работа.

 

Освен специална грамота победителят в националния конкурс по СПА масаж 2010 получи и оборудване и принадлежности, които да улеснят неговата професионална изява.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed