04 Март 2021

Вие сте тук

Зимна приказка край морето

03.11.2014

Какво можем да правим край морето през зимата? Оказва се, че  твърде много неща - разнообразието на общините Несебър, Бяла и Долни чифлик е толкова голямо и живописно, колкото са и багрите на есента. За любителите на есенните изживявания и емоции са разработени петдневни туристически пакети, които ще ги запознаят с древната култура и история на региона и ще ги доближат до традиции и обичаи свързани с кулинарни и винени изкушения. Изключителната природа примамва със своята уникалност, а морето дори и през есента е достатъчно приветливо и подходящо за хора, които търсят забавление извън най-натоварения сезон - Есенно разнообразие, Есенен елексир, Феномени от природата и античността, Култура през вековете, Приключения през есента, По пътя на историята, Вдъхновение от природата, са част от възможностите, които се предлагат на туристите, стана ясно от конференция „Развитие на туризма чрез въздействие върху сезонността и териториалното разпределение – обща цел на три общини  „5 дни – 4 сезона – 3 общини”.   В проекта, финансиран по ОП Регионално развитие, участват общините Несебър, Бяла и Долни чифлик.

 

Зимна приказка на морето? Това също е възможно, благодарение на специално разработените четиридневни туристически маршрути в  трите общини. Възможностите за забавления са разнообразни и през зимата  - маршрутите, озаглавени «Винен еликсир и гурме“, „Настроение“, „Огън и любов“ и „Улови мига“ представят по нов начин Стария Несебър,  богатата природа на община Долни чифлик и  уникалните антични паметници на територията на гр. Бяла. През зимата и в трите общини се провеждат много празници и фестивали, които ще  заредят с добро настроение и много емоции гостите.

 

В туристическия форум взеха участие представители на туристически агенции, хотелиери, ресторантьори, представители на бизнеса и всички заинтересовани лица и организации в сферата на туризма.  Акцентът на форума бе насочен към повишаване и обогатяване на сътрудничеството между общините, бизнеса и туроператорите.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed