29 Апр. 2024

Вие сте тук

Засилва се контролът в обменните бюра по морето

31.05.2011

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите /НАП/ в Бургас ще получава всеки месец през активния летен туристически сезон разпечатка от тел. "112" за обажданията със сигнали за проблеми в обменните бюра при извършване на сделки. Проверките ще бъдат незабавни, съобщиха от приходното ведомство в областния център. От НАП-Бургас информираха още, че контролът на бюрата за обмяна на валута ще бъде засилен. При установени нарушения и основателни жалби от клиенти ще бъдат предприемани ревизии и на фирмите, и на физическите лица, които ги представляват.

През миналия туристически сезон в териториалната дирекция на НАП в Бургас е имало само пет писмени жалби от туристи, които са сигнализирали за проблеми при сключване на сделки с конкретни обменни бюра. От НАП уточниха, че през предишния летен сезон не е имало нито една сделка, която да е извършена извън законово установената разлика от 20% от курса на БНБ за деня при покупко-продажба на валута.

Над 400 са обменните бюра, които работят през лятото по Южното Черноморие. 272 от тях са разположени на територията на курорта "Слънчев бряг".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed