19 Апр. 2024

Вие сте тук

Зад кулисите на висшата кулинария

04.11.2015

Парижкият хотел Mandarin Oriental предлага на гостите си ексклузивна оферта, включваща освен нощувка,  изискана вечеря и екземпляр от новата книга на помощника на главния консиерж на хотела Ейдриан Мур. Поводът за вкусното предложение е излизането от печат на кулинарната му творба Inside Chefs’ Fridges (В хладилника на шеф-готвача).

 

Ейдриан Мур е прочут в хотелските среди консиерж, който едновременно е и известен блогър в кулинарните среди. Неговите обзорни статии за тенденциите в гастрономията се публикуват в най-различни издания по цял свят.

 

В книгата му Inside Chefs’ Fridges са представени 40 рецепти на европейски топ-готвачи, сред които и на шеф-готвача на  парижкия Mandarin Oriental Тиери Маркс. В творбата, публикувана от издателска къща TASCHEN, могат да се намерят по две рецепти на всеки от топ-готвачите, които всеки може да приготви вкъщи. Те са илюстрирани със снимки на един от най-добрите гастрономични фотографи на Франция Кари Соломон. Освен авторски рецепти в книгата са намерили място и снимки, които показват какви продукти могат да се намерят на рафтовете на домашните хладилници на кулинарните светила.

 

Освен ценната книга офертата на хотела включва нощувка в луксозна стая, както и изискана вечеря в ресторант Sur Mesure par Thierry Marx, притежател на две звезди Мишлен. Заведението се смята за олицетворение на високата кухня на Париж. Гостите на Sur Mesure могат да направят истинско кулинарно пътешествие, като опитат деветте ястия на дегустационното меню. Всяко от тях представя уникални кулинарни техники и истинска палитра от вкусове, казват познавачите. Ястията се допълват от вина, подбрани от един от най-добрите сомелиери на Европа и главен сомелиер на хотела Давид Биро, който е подбрал подходящи изтънчени вина за тях.

 

Освен всичко това гостите на хотела ще получат лични препоръки на Ейдриан за най-интересните места във френската столица.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed