28 Март 2024

Вие сте тук

Животът в хотела се превръща в алтернатива на луксозния имот

01.11.2013

Армия от персонал, който да се погрижи за всеки ваш каприз, денонощен портиер и липса на съседи, които ви дразнят с навиците си - ползите от живота в един хотел далеч надхвърлят неудобството от домашната собственост за мнозина.



След заболяване в последните месеци от живота си Маргарет Тачър избра да се възстанови в  лондонския хотел Ritz, вместо да се завърне у дома. А френската модна легенда Коко Шанел  веднъж заяви: " Риц е моят дом " , говорейки за парижкия хотел, където живее от 1934 г. до смъртта си през 1971 г.,  съобщи CNBC.


 

Апартаментът в Риц Карлтън, Париж, в който е живяла Коко Шанел

Източник: News Limited



Дори и алтернативни творци като Салвадор Дали и Оскар Уайлд прекарват дълги периоди от време в хотели. Но може би най-добре илюстрира живота си в хотел актьорът Ричард Харис,  който от 15 години е гост на лондонския Savoy: "Ако плащате ипотека за дома си, няма да може да поискате от управителя на банката да ви донесе и една чаша."


За хората, които много пътуват, животът хотел може да бъде алтернатива на притежаването апартаменти в различни градове, която може дори да им излезе по-евтино, отколкото собствено жилище.



Някои хотели като The Lanesborough в Лондон дори предлагат да съхраняват вещите на редовните си гости - от костюми и вратовръзки до мебели, - до завръщането им в хотела.  



Привлекателността на хотелския начин на живот доведе до това, че все повече частни имоти се превръщат в хотели. Както и при апартхотелите, името на известен хотелски бранд носи полза на тези нови места за настаняване.



Лондон е едно от първите места, където се появиха новите резиденции-хотели. The Knightsbridge, шестзвезден комплекс с около 200 жилища, свързан с хотелската верига, е завършен през 2005 година.

 

Най-нашумелият пример за живот в хотелски апартамент обаче е One Hyde Park, разположе в британската столица, който е част от веригата  Mandarin Oriental. Завършен през 2011 г., цените на апартаментите в него започват от $ 10,000,000. През 2010 г. шестстаен апартамент там се продаваше за $ 236 000 000, което го прави най-скъпия жилищен имот в Англия по онова време.



Palazzo Versace Residences на Златния бряг в Австралия съчетава петзвезден хотел за настаняване с 72 жилища, проектирани от Донатела Версаче.

 



"Този тип резиденция все още не е хит за Сидни, но скоро това ще се промени, смята  Тони Леонг  Savills Properties в Австралия. От миналата година, когато в Австралия стартира програма за облегчено издаване на визи на големи инвеститори (кандидатите трябва да инвестират минимум $ 5,0 милиона в държавни облигации  или в австралийски компании), се наблюдава ръст  на притока на заможни хора от Хонг Конг и Китай, които искат да закупят жилищен имот в Австралия.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed