26 Апр. 2024

Вие сте тук

"Еър Сърбия" възобнови полетите между Белград и Ню Йорк

23.06.2016

След 24 години сръбският национален авиопревозвач отново ще лети за Ню Йорк, а Сърбия ще бъде единствената страна в региона, която ще има директни полети за Америка.Това писа белградският вестник "Политика" по повод възобновяването на полетите на сръбските авиолинии между Белград и Ню Йорк.


Самолетът Еърбъс А330, който носи името Никола Тесла, ще лети пет пъти седмично, като първият полет за Ню Йорк отлетя от Белград тази сутрин в 7.30 часа местно време. На борда му пътува сръбска делегация, начело с вицепремиера и министър на строителството, транспрота и инфраструктурата Гордана Михайлович.


Генералният директор на "Еър Сърбия" Дане Кондич, представяйки Еърбъс А330 заяви, че става дума за самолет с 254 места, от които 18 в бизнес класа и 236 в икономична. Цената на билета е 440 евро.


Генералният директор на "Етихад" и заместник-председател на надзорния съвет на "Еър Сърбия" Джеймс Хоган изтъкна, че "Еър Сърбия" е пример за това как една малка компания може да напредва. "Ят" вече не съществува, сега започва ерата на "Еър Сърбия", която е водеща компания на Балканите. "Еър Сърбия" има модерен самолетен флот и Белград е транспортен възел с 500 полета към 44 дестинации седмично, подчерта Хоган.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed