25 Апр. 2024

Вие сте тук

Духът в бутилката

30.10.2014

Beverage Convent ще разкрие тайнството на коктейлите по време на СИХРЕ

 

„Коктейли и мечти“ е диетата на Дъглас Кофлин, барманът-философ в класическият филм „Коктейл“ от 1988 г. Това е един от първите филми на настоящата звезда на Холивуд - Том Круз. Героят му забърква коктейли, а забърканият коктейл от създателите на филма ражда нова мода сред алкохолните миксове.

 

Напоследък коктейлите изживяват истински ренесанс, за който не са мечтали и създателите им, а баровете се превръщат в социално пространство, където вкусовите ти рецептори са твоят билет.

 

Независимо дали си отишъл, за да не си сам или да намериш компания, срещата с добрият барман винаги оставя следи... на градус.

 

Опиянението си има име

 

Ръцете им се движат по-бързо от мислите ти и докато решиш какво ти се пие, те вече разливат течността в чашата. Усмихват се широко, разказват интересни истории и ти обясняват защо истинската текила не се пие с лимон. Те са барманите отBeverage Convent и ще смесят упойващи и опиянаващи вещества в чаши, бутилки, фунии и мензури по време СИХРЕ от 5 до 8 ноември.

 

В поредното 14-о издание на специализираното изложение за хотелско и ресторантско оборудване часът по химия с Beverage Convent ще започва с миксология на коктейлите.

 

В три последователни дни барманите ще проведат различни дегустации, лекции, обучения и презентации обхващащи всички страни на бар културата и изобщо в напитковия сектор.

 

Опиянението си има име

 

Програмата на Beverage Convent ще включва както дегустация на висококачествени алкохолни напитки, така и теория за начина на производство и вкусови характеристики на сиропи и тяхното използване в алкохолни, безалкохолни миксове и кафе напитки.

 

„Успехът за един барман“ е лекцията, която ще разкрие една подходяща нагласа за пълноценно практикуване на професията. А от друга страна „Flair Camp“ ще придаде теоретични принципи, практически похвати и демонстрации на атрактивното шоу-барманство. То ще се провежда в края на всеки ден от програмата на Beverage Convent.

 

В крайна сметка, независимо дали гостите на Beverage Convent ще бъдат отведени към света на уискито или абсента, важно е, че ще се чувстват добре. И ако следваме законите на Дъглас Кофлин, мечтите ни може и да не се сбъднат, но коктейлите ще продължават, продължават да идват....по време на СИХРЕ.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed