02 Апр. 2020

Вие сте тук

Дубайското международно летище изгражда още гейтове за огромния А380

26.09.2016

Дубайският летищен оператор Дубай еърпортс (Dubai Airports) увеличава броя на специалните съоръжения за обслужване на самолети Еърбъс А380 (Airbus A380) на най-натовареното летище в Близкия изток. Това се случва в момент, когато местният превозвач Емирейтс (Emirates) разширява флотилията си от двупалубната машина, предаде Асошиейтед прес.


Операторът съобщи днес, че планира да прибави още 10 зони за извеждане на пътници с ръкави за А380 в Сектор С на международното летище в Дубай. Така ще бъде поставен световен рекорд от 47 гейта за огромния самолет.


Подкрепяният от правителството летищен оператор възнамерява да завърши проекта до 2018 година, като стойността му не се посочва. Той е част от планове за повишаване на капацитета на летището до 118 милиона пътници до 2023 година.


"Дубай интернешънъл" е третото по натовареност летище в света, което обслужва повече международен пътнически трафик от всяка друга аерогара. Засега Емирейтс е най-големият оператор на А380 в световен мащаб, посочва АП.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed