19 Апр. 2024

Вие сте тук

До 5% повече туристи очакват в Албена

18.05.2013

Ръстът на туристите в "Албена" през тази година ще бъде с 1 до 5 процента повече в сравнение с миналата, прогнозира изпълнителният директор на туристическото дружество Красимир Станев. Задачата на ръководството на "Албена" АД е през тази година печалбата да се задържи на нивото на постигнатия през 2012 г. финансов резултат.


На състоялото се в курорта общо събрание на акционерите на "Албена" АД бе отчетена печалба за 2012 г. от 16 689 277,43 лв. Акционерите решиха част от нея да бъде разпределена като дивидент - по 0,75 лева за акция, най-големият от 10 години.
През тази година цените са с умерено завишение и прогнозата е за малко увеличение на броя на туристите. Предвижда се цените в най-активния летен сезон да са средно с около 6 на сто по-високи. Сигурен е ръстът на скандинавския и руския пазар; прогнозите са броят на туристите от България, Румъния и Германия да се запази.


Красимир Станев допълни, че за 45-годишнината на курорта, която ще бъде отбелязана през 2014 г., са предвидени мащабни инвестиции. Освен в реконструкцията на хотели и на търговския център, те ще бъдат вложени и за изграждането на аквапарк, който да стане една от основните атракции на "Албена".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed