29 Март 2024

Вие сте тук

Директни полети от София до 50 дестинации през зимата

31.10.2015

Нови авиокомпании и нови дестинации ще има в зимното полетно разписние на летище София, съобщиха от аеропорта. То ще е в сила до 26 март 2016 г.

 

През сезона 24 авиокомпании изпълняват директни пътнически полети от и до София по 57 въздушни маршрути, от които 55 са международни, а 2 вътрешни.

 

Туристическият сезон започва в средата на декември с  две нови сезонни редовни линии, които се добавят към разписанието на летище София. Thomas Cook UK за поредна година ще лети всяка събота от Лондон/Гетуик и от Манчестър. Тази зима полетите му са отворени за редовна продажба и за индивидуалните туристи.

 

С подобно предложение от 11 януари 2016 г. Wizz Air стартира редовни полети от София до Бристол. Линията ще се обслужва 2 пъти седмично в понеделник и четвъртък.

 

С дългогодишния превозвач Thomson Fly ще пристигат от Лондон, Манчестър и Бирмингам туристите за българските зимни курорти.

 

За втора поредна година английската авиокомпания Jet2 ще лети до София, но вече с разширена програма от три маршрута – Манчестър, Ейст Мидланд и Нюкасъл.

 

Новите сезонни авиопревозвачи са Norwegian и Enter Air, които ще изпълняват туристически чартъри съответно от Лондон/ Гетуик и Бристол.

 

Ежедневни въздушни връзки свързват столичното летище със столици на европейски и близкоизточни държави. В удобни за пътниците часове излитат и кацат самолети до Атина, Амстердам, Белград, Берлин, Букурещ, Варшава, Мадрид, Москва, Париж, Рим.

 

Лондон, Виена, Мюнхен и Франкфурт остават най-предпочитаните направления, с най-много редовни полети до тях.

 

Новост през зимния сезон е увеличеният брой полети по източни направления. Има очаквания и за повече чуждестранни туристи по българските ски курорти.

 

Полетите на Qatar Airways до Доха, които се изпълняват всеки ден, вече са без прекачване. Те са с удобни трансферни връзки към популярни дестинации в Азия и Тихоокеанския регион.

 

Трети полет до Истанбул в четири дни от седмицата добавят от края на декември Turkish Airlines в обедните часове на разписанието. Той също дава възможност за удобни връзки по разширяващата се мрежа от дестинации на авиокомпанията.

 

Година след откриване на новата линия Дубай Интернешънъл – София, Flydubai увеличава своите полети от два на три седмично.

 

Петте нови въздушни маршрута, които Wizz Air откри в края на юли 2015 г. до Женева, Кьолн, Меминген, Неапол и Бари, остават с непроменено разписание и през зимата. През този сезон линията до Милано/Бергамо е с ежедневна честота на опериране. България Еър също пътува до Милано/Малпенса.

 

Разписание „Зима’2015/16» по вътрешни линии включва шестнадесет полета седмично от София до Варна и четири пъти седмично до Бургас.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed