05 Юли 2022

Вие сте тук

Джорджо Армани и Roca създават изцяло нова концепция за баня

23.03.2011

Roca избра изложението ISH във Франкфурт, за да представи новата баня Armani / Roca - цялостна концепция за елегантен и модерен интериорен дизайн, създадена в сътрудничество с престижната италианска дизйнерска фирма, съобщиха от компанията.

Резултатът на това сътрудничество е напълно новаторска концепция, която естествено и елегантно обединява практичност и удоволствие. Най-модерни технологични решения, съчетани с изтънчен лукс, превъщат банята в почти свещено място, където всички сетива да бъдат стимулирани по приятен начин.

На ISH Roca показва най-значимите си проекти за 2011 г. С проекта Armani / Roca, представя иновативно пространство за баня. Новата концепция за баня Armani / Roca се откроява най-вече като напълно интегрирано предложение, което обхваща всичко от стенните и подови покрития до осветлението на тавана, включително санитария, аксесоари и всичко, необходимо в пространството на банята. Всичко това, създадено в неподражаемия стил и философия на Джорджо Армани за интериорния дизайн.


За пръв път пространството на банята е оформено във вид на остров, като всички елементи са стилово издържани, за да създават хармонична атмосфера, излъчваща изтънченост. Всички елементи са обединени и в същото време се разделят на четири модулни зони: уелнес баня, зона за разкрасяване, зона душ и зона за естествени нужди.

Новата концепция за баня Armani / Roca отговаря на всички критерии за проектиране на баня в най-изчистен вид, без да губи от лукса. Този деликатен баланс е постигнат благодарение на внимателен подбор на материали, избор на текстури и някои изненадващи комбинации. Това ексклузивно предложение на Armani / Roca се откроява като луксозно пространство за баня, което изкушава посетителите да се освободят от напрежението и да се погрижат за себе си според собствения си усет и потребности.

Сред представените нови продукти от Roca се отличава създадената от Лабораторията за иновации на компанията (Roca Innovation Lab) вана In-Flow, която  съчетава  дизайн, технология и устойчиво развитие. In-Flow е с големи размери, които, благодарение на ергономичното дъно и всестранна хидро-масажна система позволяват на потребителите, без да губят време, да се насладят на уникално уелнес преживяване. Освен съчетанието на дизайн и технология In-Flow има важен принос за икономия на водата, като използва значително по-малко вода в сравнение с конвенционалните вани с подобни размери – за тази вана са необходими само 75 литра вода срещу класическите 200 литра!

Новите смесителни батерии Hybrid са с изключителна система, която позволява на потребителите по избор да ги ползва като конвенционален едноръкохватков или като електронен смесител, като по този начин допринасят за пестене на вода и енергия. Тоалетната чиния In-Tank Meridian, създадена в сътрудничество с Fluidmaster, включва казанче, вградено в тоалетната чиния, което улеснява инсталацията и оптимизира водния поток. В луксозната тоалетна Lumen Avant благосъстояние и модерен дизайн се съчетават с интуитивна технология, за да предложат нови функции, които се адаптират към индивидуалните потребности на всеки. Това са само някои от многото нововъведения, които посетителите на щанда на Roca имаха изключителната въжможност да видят първи. Там се представиха и иновативни дизайнерски предложения като умивалника Amberes, който е идеален за всички пространства; или Hide & Seat, мултифункционално душ пространство с напълно интегрирани седалка и място за съхранение, с интелигентен дизайн, който дава възможност за нова организация на пространството в банята.


ISH 2011 във Франкфурт събира на едно място най-значимите марки за продукти за банята и за възобновяеми технологии. Тази година той посреща рекордните над 204 000 посетители.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed