14 Май 2024

Вие сте тук

Деца от Первомайск се представят в "Талантите на Албена"

13.06.2012

Група от 50 души от украинския град Первомайск за първи път участва във фестивала "Талантите на Албена", съобщи кметът Людмила Дромашко.

 

Днес тя бе в Добрич, където заедно с кмета на града Детелина Николова подписа Меморандум за разбирателство между двата града. "Много съм радостна, че нашите деца имат възможност да се представят във фестивала в Албена. Домакините са много гостоприемни и ни предоставят прекрасни условия. Децата представят своите песни, танци, рисунки, снимки и др. По време на престоя си в България имаме възможност да се насладим и на чудесната природа. Тук сме благодарение на доброто сътрудничество с кмета на Добрич Детелина Николова, която подписахме Меморандум за разбирателство, който ще даде възможност за съвместна работа между двете общини в сферата на културата, образованието и туризма. С г-жа Николова обсъдихме идеи за културен и образователен обмен между Добрич и Первомайск", заяви Дромашко.

 

Первомайск се намира в Николаевска област в Република Украйна и е с население 67 хиляди души. От украинската делегация посочиха, че в град Първомайск има българска организация "Другари".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed