14 Май 2024

Вие сте тук

Делян Добрев: Панагюрското златно съкровище е инвестиция в самочувствието на нацията

17.04.2012

 

 

Оригиналът на Панагюрското съкровище ще бъде излаган в нова зала-трезор, открита днес в Историческия музей в Панагюрище. Всяка година той ще може да бъде видян за около месец за празника на Панагюрище през май, в а в останалото време там ще бъде поместено копие реплика. 

 Днешното събитие по откриване на експозицията „Панагюрско златно съкровище” е инвестиция в самочувствието на нацията. Това каза министърът на икономикта, енергетиката и туризма Делян Добрев на церемонията по откриване на залата.  На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Маргарита Попова, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на културата Вежди Рашидов, кметът на Панагюрище Никола Белишки, областният управител на Пазарджик д-р Дончо Баксанов, основният дарител д-р инж. Лъчезар Цоцорков и други.


Според министър Добрев излагането на панагюрското злато в родния му град несъмнено ще привлече нови посетители, които ще се докоснат до непреходното в културата на българските земи. Това събитие ни дава и отлична възможност за развитие на културния туризъм в страната, посочи още той.


По думите на министър Добрев днешното събитие е свързано и с енергетиката, и по-специално с ползите от отдаването на подземните богатства на концесия. То е пример за това как всеки един концесионер трябва да подхожда отговорно към развитието на общината, в която осъществява дейността си. Надявам се всички концесионери да последват именно този пример, подчерта Добрев.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed