04 Май 2024

Вие сте тук

Девин - пълен с туристи през август

14.08.2012

Хотелите в Девин са почти пълни през август и в града на минералните извори се наблюдава увеличение на туристическия поток през летния сезон в сравнение с миналата година. Това съобщи БТА, позовавайки се на информация от  хотелиерското сдружение в града.

 

Местните хотелиери за първи път отчитат по-осезаем поток от чуждестранни туристи. В родопския град не спират да пристигат ваканционни групи от Израел. Основните клиенти на СПА-курорта остават българските летовници, идващи предимно като неорганизирани туристи. Гости в хотелите в Девин са също гърци, холандци, германци и французи.

Според хотелиерите в града през този летен сезон се забелязва повишен интерес от чуждестранни туристи. Групите от Израел избират Девин като СПА-дестинация чрез информация главно от туроператори, а европейските се насочват като неорганизирани туристи. Наред с плажовете на минералните басейни и СПА-процедури хотелиерите залагат на допълнителни туристически услуги като маршрути за пешеходен и пещерен туризъм, конен спорт, сафари преходи и др.

Етикети: 
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed