23 Апр. 2024

Вие сте тук

Дворецът Шьонбрун предлага на туристите кралска нощувка

21.06.2015

Някогашната резиденция на австрийските императори - дворецът Шьонбрун, e не само световноизвестен музей. Това е и място, където да се почувствате като истински император, прекарвайки една незабравима нощувка в бившите покои на Франц Йосиф. Стига да можете да си позволите 1400 евро за нощувка, разбира се.

 

Авторите на идеята да се предлагат императорските апартаменти на туристите са убедени в нейния успех. Някогашният дворец, превърнат в музей, разполага с 1441 стаи и е един от най-посещаваните в Австрия. Само няколко от тях, но най-луксозните, вече се предлагат на туристи.

 

Апартаментът разполага с две разкошни спални, всекидневна, кухня и две бани. Някога тук са се намирали личните покои на император Франц Йозеф I. За гостите му ще се грижат собствен шеф-готвач и бътлър, на тяхно разположение ще има и лимузина.

 

За сватбени церемонии са отворени няколко от най-пищно декорирани зали, но в тях могат да се организират и гала-вечери за различен брой участници.

 

Очакванията са към кралските апартаменти да проявят интерес най-вече младоженци, както и корпоративни туристи. За сватбените двойки дворецът отдавна е красив декор за фотосесия, давайки им възможност да се снимат на парадните стълби, гранидите, лятната къща, оранжериите и пр.

 

От няколко години дворецът предлага възможности и за корпоративни събития, използвайки уникалната си локация – в близост до центъра на града и свежестта на природата. Специално за събития е отредено едно от крилата на двореца, където могат да се организират както коктейли, така и изложби и ивенти с различен формат.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed