29 Апр. 2024

Вие сте тук

Две нови редовни линии до Турция от летище Пловдив

27.05.2012

До края на годината се очаква  от летище Пловдив да бъдат открити две нови редовни линии до Истанбул и Бурса. В същото лреме се преговаря и за полет до Виена. Това заяви пред Дарик директорът на летището Дойчин Ангелов след завръщането си от авиационния форум Routes в Талин, Естония.


Неотдавна Ангелов има срещи в Истанбул и Бурса, в резултат на които се взе  решение за откриване на редовна линия до Бурса. След допълнителни разговори по време на форума в Талин е станало ясно, че съществува голям интерес от Пловдив да се лети редовно и до двата турски града. Очаква се  още следващата зима да започнат полети  до Истанбул от нискотарифна компания, която проявява интерес да оперира по този маршрут.


Проведени са предварителни разговори и за редовна линия до Виена. Авиокомпания от средния ценови диапазон на билетите е проявила интерес към Пловдив, след като са се запознали с потенциала на Южния Централен регион.


Двете редовни линии, които се изпълняват в момента - до Лондон и до Франкфурт, работят на почти 100% запълняемост, каза Ангелов. Според него това доказва, че в Пловдив има добри възможности и така по-лесно ще увеличаваме капацитета на летището.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed