20 Апр. 2024

Вие сте тук

Два хотелски басейна затворени в Слънчев бряг

22.06.2011

Регионална дирекция за национален и строителен контрол е закрила два незаконни басейна в курортен комплекс "Слънчев бряг", съобщи  директорът й Георги Георгиев.

Тази сутрин експерти са източили водата от басейните, прекъснали са достъпа на вода, премахнато е и оборудването, каза Георгиев.
Разрушаването на басейните ще бъде изпълнено през октомври, когато отпадне забраната за навлизане на тежка техника на територията на курорта заради летния сезон.

 Незаконните басейни са на хотел "Бургас" и "Созопол". Единият е около 1000 куб.м., а другият около 600. Констатирани са през 2002 година като незаконни обекти. Те се намират в концесионната територия, т.е. на плажа, допълни Георгиев и поясни, че преди началото на туристическия сезон собствениците на хотелите са входирали декларация, че ще премахнат басейните сами. След това се оказало, че не са ги премахнали, а са ги заровили с пясък. След това пясъкът е премахнат, басейните напълнени с вода и са се ползвали от летовниците. Общо за двата басейна са съставени десет акта, допълни Георгиев.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed