28 Март 2024

Вие сте тук

Двама от най-добрите бармани в света откриха второто предизвикателство в Diageo Reserve World Class България 2016

25.01.2016

60 от най-добрите ни бармани в България ще премерят сили в три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни на Diageo Reserve World Class - най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в барманската индустрия в света. Тазгодишното му издание е второто подред в България. Победителят ще участва в големия международен финал в Маями.

 

Първото предизвикателство, в което българските бармани премериха сили през декември 2015 г. беше Микро машини – тема, посветена на микроорганизмите, отговорни за ферментацията – изключително важен в миксологията процес. В рамките на това предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл, използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve.

 

Във второто барманите представиха оригиналните си рецепти на живо пред двама съдии - Тим Джъдж,глобален представител на Bulleit и изключителен миксолог, и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve World Class за Чехия през 2015 г. Тим Джъдж е един от най-добрите бармани в света според Ardent Spirits и авторитет номер едно за коктейли в глобален план. Разработва уникални програми за обучение на бармани и консуматори, а рецептите му за коктейли са публикувани с редица международни книги, като The Bartenders Annual Manual и La Guida. Днес Тим е признат арбитър на вкуса и кулинарните преживявания със световна репутация от Обединеното кралство до Нова Зеландия и от Индия до Африка.

 

Витеслав Сирокима 12-годишен опит като барман и работи и се развива в професията изключително посветено – благодарение на това успява да се класира в топ 6 на Diageo Reserve World Class Барман на годината 2015 в Кейптаун. В момента усилено се подготвя да отвори свой собствен бар, вдъхновен от френската култура - L’Fleur Mixology and Champagne.

 

 „Да пием с мисъл“ е озаглавена следващата стъпка в предизвикателството към барманите.  Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хора внимават с какво се хранят и какво пият. Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.

 

WORLD CLASS барманите и баровете, в които те работят, са синоним на изтънченост, безупречно обслужване и налагане на нови стандарти в съвременната коктейлна култура. Състезанието събира елита на световното барманство – хората, които определят тенденциите в индустрията и стандартите в най-добрите барове в света, като същевременно обръща внимание на изкуството на създаване на коктейли по света.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed