07 Май 2024

Вие сте тук

Данъчни проверяват обменните бюра в Слънчев бряг

11.07.2012

Екипи на Националната агенция за приходите /НАП/ в Бургас извършиха масирани проверки на обменни бюра в курорта "Слънчев бряг". Десет от най-оборотните пунктове за обмяна на валута, собственост на две фирми, бяха подложени на 6-дневно непрекъснато наблюдение.

 

Търговските обекти бяха предварително селектирани, това са места за обмяна на валута с високи обороти, където същевременно се извършват сделки на границата на допустимата от закона 20-процентна разлика от курса за деня на БНБ. Това съобщиха от  данъчната агенция в Бургас, която проверява отчетността на извършваните сделки, спазват ли се изискванията на наредбата относно подписването на бордерата и спазването на разликата от 20 на сто при извършването на валутната обмяна. За някои от проверените бюра, от туристи са се получили сигнали на тел.112 за подвеждаща и заблуждаваща информация. На една от фирмите, която държи 7 обменни бюра, ще бъде извършена и ревизия, уточниха от НАП Бургас.

От приходното ведомство напомниха също, че обменните бюра нямат право да рекламират сделки различни от сделките с валутата в наличност. Във всяко обменно бюро трябва на видимо място да бъде поставено и информационно табло. На обменно бюро в Несебър ще бъде съставен акт именно за липса на подобно табло вътре в помещението, където се извършват валутните сделки.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed