28 Март 2024

Вие сте тук

В Сандански очакват повече туристи от Сърбия

28.02.2013

Повече туристи от съседните Сърбия  очакват хотелиерите от Сандански. „Очакваме повишаване на туристопоока от Сърбия в Сандански и Мелник.  Вече имаме туристи от Сърбия и Македония, които ни разпознаха като любима туристическа дестинация след като визите за пътувания в ЕС отпаданаха в края на 2009 година, каза Илия Пасков, Председател на Сдружението на хотелиерите в Сандански след приключването на международно изложение International fair of tourism (IFT) в сръбската столица Белград.

 

Хотелиерите от двата южни града се представиха на на собствен деск, организиран на щанда на България. За трета година община Сандански активно рекламира туристическия си потенциал на СПА и балнео дестинация в Сърбия.

 

Сръбският и македонският пазар бяха сред най-бързо растящите за туризма допреди членството на България в ЕС. След въвеждането на визите посещенията от тези държави  драстично намаляха. Очакванията на туристическия бранш са в посока бързо възъвръщане на позициите на тези пазари, припомнят от браншовата организация.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed