02 Май 2024

Вие сте тук

В Годината на Дракона agoda.com предлага супер оферти

09.01.2012

 

До 56% отстъпка за хотелски резервации в Китай

Китайската Нова година е позната като фестивал, който е най-големият празник в Китай. Тази година тържествата започват на 23 януари и завършват на 6 февруари – това е времето, когато семействата и приятелите се събират, за да посрещнат Новата година. Въпреки че този период на годината е доста наситен по отношение на събития и едно посещение в Китай по това време е предизвикателство, от културна гледна точка това е най-подходящото време за пътуване, тъй като предоставят безбро възможности за проследяване и участие в местните обичаи.

Пролетният фестивал е изпълнен с мистика и символизъм, които се проявяват в множество аспекти на празника – от вкусните ястия, консумирани по това време до празничните програми, които се провеждат. Шумните лъвски танци и фишеците, за които се вярва, че носят късмет и предпазват от злото, са все неща обичайни по времето на Пролетния фестивал. Някои от специалните ястия са лакомства като оризови сладкиши (ниан гао), кнедли във формата на полумесец (джиао зи) и портокали (джи) – те се консумират на Нова година, за да донесат късмет. На децата по традиция се дават пари в червени пликове.

За чуждестранните посетители панаирите, провеждани в храмовете, са един забавен начин да се запознаят с китайската Нова година. Храмът Чангдиан до сградата на националния балет е домакин на най-големия панаир в Пекин, който тази година ще се проведе от 3 до 21 февруари. Той датира още от династията Минг и привлича тълпите с представления на Пекинската опера, произведения на народното изкуство, сергии с храна, акробатични и магически шоу програми, както и с модерни и традиционни форми на забавление.

В Шанхай по време на Пролетния фестивал улиците се обагрят в червено от хартиените фенери, изрязани със символи „Фу”. Празнични орнаменти украсяват къщите и обществените места из целия град. Посещението на панаира в храма Лонгхуа е една прекрасна възможност за туристите да станат част от тържествата – там всеки посетител може да се открие сергии с вкусни ястия, пазари и фолклорни шоу програми.

Пролетният фестивал е много важен празник в Китай и общественият транспорт в големите градове може да е доста натоварен. За да помогне на пътешествениците да извлекат максимума от почивката си по време на китайската Нова година, agoda.com осигурява невероятни намаления до 56% за резервации в централни хотели в Пекин и Шанхай за определен период от време.

Допълнителна информация можете да получите на следните линкове:

http://www.agoda.bg/asia/china/beijing.html

http://www.agoda.bg/asia/china/shanghai.html

Agoda Company Pte Ltd (agoda.com) е една от водещите онлайн компании със седалище в Азия, която се е специализирала в осигуряването на хотелски резервации на най-ниски цени. Agoda.com е част от Priceline.com. Мрежата й е достъпна и на български език agoda.bg е включва повече от 165,000 хотела по цял свят. Многоезичният персонал, който се състои от повече от 800 професионалисти, работи в различни точки на света и осигурява първокласно обслужване за хотелски резервации, благодарение на комбинацията между познанието на местния език и търговските връзки, за да предостави най-подходящите хотелски сделки за клиентите, пътуващи по време на ваканция или бизнес.

Аgoda.com също осигурява на клиентите си привилегията да участвуват в Програмата за отстъпки, позволяваща намаление при бъдещи резервации и безплатни нощувки. Програмата за отстъпки на agoda.com се различава от подобни такива в други компании, по това че не ограничава клиентите си да използуват определени хотели, а им предлага невероятен избор в световен мащаб и по всяко време. Аgoda.com е член на Азиатско-тихоокеанската туристическа асоциация (PATA) и главната и цел е да поощри пътуванията като ги направи по-достъпни и по-платими за все повече хора.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed