27 Апр. 2024

Вие сте тук

Втората група руски туристи се завърна без проблеми

18.09.2011


 

Всички руски туристи, блокирани в България, благополучно са се завърнали в родината си, съобщи за ИТАР-ТАСС ръководителят на пресслужбата на Ростуризъм Олег Моисеев.

"Последната група руски туристи е била превозена с полет на ГТК "Россия", заяви той. "Много туристи, с които се свързахме, сами са се върнали у дома, а тези, които са останали, са се възползвали от организирания полет", допълни тпредставителят.

Последната група от 130 души се е приземила на петербургското летище "Пулково". Специалният полет на авиокомпания "Россия" от Варна за Петербург беше организиран от Ростуризм и Комитета по туризъм на правителството на Санкт Петербург заради отменени те полети на авиокомпания "България ер".

Шефът на пресслужбата припомни, че "застрахователната компания "Ренессанс Страхование", която гарантира финансовата отговорност на "Алма тур" в размер на 60 милиона рубли, е готова да изплати парични обезщетения на пострадалите туристи". "Напомняме, че туристите могат да обръщат към компанията за компенсации", допълни Мосеев, цитиран от БТА.

Миналата седмица и през изминалия петък заради финансов спор между българския авиопревозвач "България ер" и туроператора "Алма тур" бяха отменени полети за Москва и Санкт Петербург, в резултат на което в България бяха блокирани стотици руски граждани, припомня ИТАР-ТАСС.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed