18 Апр. 2024

Вие сте тук

Винен маршрут подготвят България, Румъния и Молдова

15.11.2012

Как да се създаде туристически маршрут на виното обсъждат българи, румънци и молдовци. Идеята е възникнала по време на работен семинар, който се провежда тези дни в молдовския град Кишинев, съобщи Красен Русев от Европейския институт по културен туризъм „Еврика” в Добрич, цитиран от агенция Фокус.

 

В срещата участват представители на туристическия бизнес от трите черноморски страни.  Сред обсъжданите теми е създаване на иновативна стратегия за развитие на туризма, която да включва страни от Черноморския басейн. Акцент в работата е промотирането на богатството, уникалността, оригиналността и традициите на този регион. Създаването на туристически маршрут на виното би могло да бъде част от визията на новата стратегия за туризъм в Черноморския регион.

 

Маршрутът ще започне от Балчик, ще включи района Мурфатлар в Румъния, а също и известни винарни в Молдова. Там туристите ще могат да посетят ресторанти, предлагащи национална молдовска кухня. Приятна изненада за българските туристи ще бъде възможността извън пределите на страната, на молдовска територия, да опитат  бяло саламурено сирене, сметанов сладолед и други кулинарни изкушения.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed