29 Март 2024

Вие сте тук

Вечеря на тъмно в учебен Ресторант "Таланти"

10.12.2013

  Някога вечеряли ли сте в абсолютна тъмнина?

 

 С няколко поредни вечери „На тъмно“ през декември студентите на Кулинарна Академия HRC впускат в приключение гостите на учебен ресторант "Таланти", карайки ги да се доверят на всички други свои сетива, но не и на очите си. В три поредни съботни вечери посетителите на „Вечеря на Тъмно“  имат възможност да опитат и усетят по нов начин кулинарните творения на бъдещите шеф-готвачи, както и десертите на известния сладкар и шоколатиер шеф Ради Стамболов. И трите събития се реализират в подкрепа на Фондация „Очи на четири лапи“, българското училище за кучета водачи на незрящи и тяхната кампания „Отвори очи“ за реализиране на гарантирания по закон свободен достъп до обществени места на незрящи с кучета водачи, който все още не е факт на много места.

 

Първата „Вечеря на Тъмно“  се състоя на 7-ми декември в  столичния ресторант "Таланти"  към Кулинарна Академия HRC. За вечерта на иновативното за България събитие, светлините в залите на ресторанта бяха изгасени, а очите на гостите бяха допълнително покрти, за да е сигурно, че вечерята е в абсолютна тъмнина.

 

Целта на Ресторант Таланти, който се стреми винаги да е в центъра на кулинарните иновации в София, е да се провокират сетивата и да се оцени максимума от вкусовите качества на храната. Като част от този замисъл 4-степенното меню за вечерята се държеше в тайна до края на вечерта, включително и шоколадовите изкушения, подготвени от шеф Ради Стамболов.

 

Гостите си тръгнаха с много позитивни отзиви от първата „Вечеря на тъмно“ и повечето от тях оставиха и своето дарение в полза на фондацията и нейната кауза. Ето какво сподели на фейсбук страницата на ресторанта Д.Б., кяото беше сред гостите за вечерта:

„Вечерята на тъмно беше невероятно изживяване във всички аспекти! Благодаря Talents! Благодаря шеф Робин! Благодаря шеф Стамболов!“

 

Ресторант Таланти е единственият висококласен ресторант в Източна Европа, управляван изцяло от студенти. Той е част от водещия кулинарен институт в региона  -  Кулинарна Академия HRC към Висше училище Международен колеж. Програмата на Кулинарна Академия HRC е с фокус върху практиката и представлява динамичен 2-годишен курс на обучение, воден изцяло на английски език и включващ над 12 месеца стажове във висококласни хотели и ресторанти в Европа, Близкия Изток, Южна Африка и САЩ.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed