14 Май 2024

Вие сте тук

Велико Търново, Горна Оряховица - с общ туристически маршрут

13.03.2012

Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново ще предлагат туристически атракции в общ маршрут. Той ще преминава през трите общини, които разполагат с богат, но недостатъчно използван потенциал в сферата на туризма. За това се договориха на партньорска среща във Велико Търново кметовете на съседните общини Даниел Панов, Добромир Добрев и Иван Николов, съобщи БТА.

 

Според сключения договор трите общини ще кандидатстват пред оперативна програма "Регионално развитие " за финансиране на общ туристически продукт на стойност 500 000 лв. Наред с традиционните културно-исторически маршрути в рамките на този проект Велико Търново може да предложи възможностите на СПА-туризъм, Дряново - приключенски туристически атракции, а Горна Оряховица - кулинарни пътешествия.

 

Според направени проучвания потенциални потребители на новият продукт могат да бъдат над 370 000 български и чуждестранни туристи от европейските страни. Предвижда се кооперираните туристически пакети да бъдат включени в пътеводители и интерактивни карти и да бъдат популяризиран на международни борси и изложения, както и от страниците на английското издание на сп."Нешънъл джиографик".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed