20 Апр. 2024

Вие сте тук

Българските туристи се връщат от Турция

17.07.2016

Български туристи и днес се прибират с автобуси от почивка в Турция, а още вчера с чартър бяха прибрани голяма част от туристите, които искаха да се върнат.  Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Рожен.  Чрез браншовите организации вече е  осъществен контакт с всички големи туроператори, които имат чартърни програми и туристически пакети в съседна Турция.


С чартъра в събота са се завърнали 258 български туристи, в това число и три бебета. Някои българи на собствена отговорност са решили да продължат почивката си на Егейско море. Министър Ангелкова призова да се спазват всички указания на МВнР, за да не се стига до рискови ситуации.


По повод на последиците за туризма в региона след събитията в Турция Николина Ангелкова прогнозира запазване на прогнозирания 10-процентен ръст на турските туристи в България. Това показват данните до момента и предварителните записвания, каза Ангелкова. Увеличението на потока турски туристи през зимния сезон е било около 15%, а за следващата зима се прави прогнозен анализ, като се отчита възможното влияние на извънредни събития като опита за преврат. Надявам се да успеем да ги задържим и следващата година този интересът да бъде по-устойчив, заяви Николина Ангелкова. Според нея са предприети абсолютно всички мерки, за да се осигурят безопасността и комфортът на туристите.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed